Rólunk

A technika semmi. Az a fontos, hogy bízol az emberekben, hogy alapvetően jók és intelligensek, és ha eszközöket adsz nekik, csodálatos dolgokat fognak csinálni velük. (Steve Jobs)

Mi az EdTech-nél hisszük, hogy az oktatás a legfontosabb befektetés a jövőbe.

Egyre szélesebb körben ismert, hogy az iskolában tanultak és az életben, különösen a munkaerőpiacon szükséges kompetenciák között egyre nagyobb a távolság. A ma iskolába járó diákok több, mint 60%-ának olyan foglalkozása lesz, ami ma még nem is létezik.

Küldetésünk, hogy folyamatosan kutassuk, milyen kompetenciákra, milyen ismeretekre lesz szüksége a 21. század generációinak és milyen technológiai vagy pedagógiai eszközökkel tudunk közreműködni ezek fejlesztésében.

Meggyőződésünk, hogy a megoldás egyik útja lehet az alkotási folyamatok, az alkotópedagógia beépülése a tanítási/tanulási folyamatokba. Ebben komplex programcsomagokkal, szolgáltatásokkal tudjuk segíteni az iskolákat, az alkotóközösségeket.

Tananyagaink kerettörténetekre épülnek és a történetmesélés erejével észrevétlenül vonják be a diákokat az alkotófolyamatba, fejlesztenek, tanítanak, motiválnak a fejlődésre, a tanulásra. Ehhez meg tudunk teremteni olyan ösztönző tanulási környezetet (alkotóműhelyt) infrastrukturális és technológiai eszközökkel, amelyek élménnyé és eredményessé teszik a tanítást és a tanulást egyaránt.

A pedagógusok, a szakemberek módszertani, innovatív felkészítése is része a programcsomagunknak. Rendszeresen szervezünk alkotópedagógiai szakköröket, táborokat, a legújabb informatikai és technológiai trendekhez kapcsolódó bemutatókat gyerekeknek, illetve szakmai programokat, workshopokat pedagógusoknak.

Célunk, hogy Magyarország legmenőbb STEAM laborjaként támogassuk a hazai STEAM kultúra létrejöttét és terjedését. Központunkban találkozhatsz humanoid, ipari és oktatási robotokkal; mikrokontrollerek és mikrovezérlők programozását, felhasználását bemutató foglalkozásokkal; a digitális önkifejezés és a vizuális kultúra, a 3D-nyomtatás és tárgyalkotás eszközeivel, legjobb gyakorlataival.